Jednodnevni izleti iz Zagreba

Natrural Žumberak - obiteljsko izletište u okolici Zagreba. Najljepše mjesto za izlet s djecom u prirodu u okolici Zagreba

Gdje sutra na jednodnevni izlet iz Zagreba autom?

Na Žumberak!

Jednodnevni izleti iz Zagreba autom u Natrural, u netaknutu prirodu Parka prirode Žumberak Samoborsko gorje otvaraju vam nevjerojatne krajolike, ali i zvukove prirode u blizini grada Zagreba!

Ako tražite izlet u prirodu u okolici Zagreba, onda je izlet automobilom na Žumberačko gorje savršen za vas. Smještena samo šezdesetak minuta vožnje od Zagreba, ova zelena oaza nudi prekrasan pogled, svjež zrak i mnoštvo aktivnosti na otvorenom. Evo nekoliko ideja za jednodnevni izlet na Samoborsko gorje:

  1. Planinarski izlet na Žumberak – Jedan od najboljih načina za istraživanje Žumberka je planinarenje. Park prirode Samoborsko gorje – Žumberak nudi sjajne prilike za jednodnevne planinarske izlete. Putem ćete prolaziti kroz guste šume, kamenite staze i livade s prekrasnim pogledom na okolna brda, – a staze na Žumberku su označene, od lakših do zahtjevnijih.
  2. Posjetite utvrdu stari grad Okić – Smješten na brežuljku koji nudi sjajan pogled na okićku dolinu, dvorac Okić je srednjovjekovna utvrda bogate povijesti. Popnite se na kulu za panoramski pogled na područje.
  3. Posjetite baroknu crkvu u Stojdragi – u malom mjestu Stojdraga nalazi se prekrasna barokna crkva posvećena sv. Petru i Pavlu. Crkva je poznata po svojim raskošnim freskama.
  4. Kušajte domaća žumberačka vina i hranu – Žumberak je poznat i po vrhunskim vinima i tradicionalnoj kuhinji. Možete posjetiti neku od lokalnih vinarija, i kušati njihova vina. Što se hrane tiče, ne propustite probati tradicionalna žumberačka jela u Natruralu.

Što god odlučili raditi, sigurno ćete provesti idealan dan u ovom netaknutom prirodnom raju. A svratite li do našeg izletišta Natrural, koje vodi agencija Sport i putovanja, koje se nalazi u samom srcu Parka, možete uživati u tišini i cvrkutu ptica, a istovremeno se opustiti uz žuborenje prekrasnih slapova i miris roštilja i domaće žumberačke hrane u našem restoranu u prirodi.

Upali auto i dođi iz Zagreba na jedan dan u prekrasnu prirodu, zaboravi na sve i uživaj u čistom zraku, biljkama i životinjama. Park prirode Žumberak Samoborsko gorje, kao i Natrural, su jedna od onih mjesta u Hrvatskoj koja obavezno morate posjetiti!

Posjetite idealno mjesto za odmor, izletište Natrural, već ovoga vikenda!

Kako doći do nas iz Zagreba

Jednodnevni izleti iz Zagreba

Pošalji nam poruku:

Javi nam se!
KAKO DO NAS

Pretplati se na Newsletter

* indicates required

Molimo potvrdite da želite primati poruke od Natrural Žumberak:

S mailing liste se možete odjaviti klikom na link u podnožju naših emailova.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.